4 płaty śledziowe matias
1 cebula
3 jajka
2 łyżki kaparów
kilka grzybków marynowanych
pół ogórka kiszonego
mały słoiczek majonezu ok 200g
Śledzie wymoczyć w wodzie by nie były słone.
Jajka ugotować na tardo.
Majonez przełożyć do miseczki, dodać drobno posiekane dwa jajka, grzybki, ogórek i kapary.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Śledzie pokroić w paseczki, ułożyć na dnie naczynia, pospać drobno posiekaną połówką cebuli.
Całość przykryć sosem tatarskim, udekorować cebulą krojoną w piórko, kaparami i jajkiem.
dodatkowo użyłam natki pietruszki i kilku plasterków marchewki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.