1 bakłażan
2 ząbki czosnku
1 cebula
100 ml pomidorów suszonych razem z oliwą
5 pomidorów z puszki, bez zalewy
oregano
lubczyk
czosnek niedźwiedzi
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia
makaron penne
Bakłażan przekroić na pół i potem na plastry, posolić i odstawić by puścił sok.
Przepłukać i odcedzić.
Ugotować makaron i odcedzić, nie ma potrzeby płukać.
Na patelni rozgrzać 2- 3 łyżki oleju, wrzucić bakłażan, cebulę i czosnek, przysmażyć przez ok 10 min, dodać pomidory suszone i pomidory z zalewy oraz przyprawy do smaku i zioła. Smażyć jeszcze ok 5 min. Dodać makaron i wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.