Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

21 stycznia 2015

Udko z nadzieniem i kluski śląskie


3- 4 udka 
1 jabłko
pół papryki
ogórek
cebula
pół szkl białego wina
1 łyżki octu balsamicznego
sól
pieprz
pieprz ziołowy staropolski
oregano
bazylia
łyżka masła
Udka umyć i wyluzować , (kości przydadzą się na wywar do zupy) 
Rozłożyć mięso, nadziać kawałkiem jabłka, papryki, cebuli i ogórka, zwinąć skórką do zewnątrz i spiąć wykałaczkami. 
W rondelku rozgrzać łyżkę masła przysmażyć roladki i podlać winem, a następnie wodą, dodać posiekaną cebulę i przyprawy. dusić ok 35 min na wolnym ogniu.
Roladki podawać z kluskami śląskimi polane sosem który powstał podczas duszenia.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...