500 g serduszek drobiowych
1 szkl pęczaku
3 szkl rosołu
1 cebula
1 czerwona papryka
100 g pora
2 ząbki czosnku
pół papryczki chili
sól
pieprz
pieprz ziołowy
oregano
lubczyk
natka pietruszki
tłuszcz do smażenia
Serduszka umyć, oczyścić, przekroić na pół. W rondlu do duszenia przysmażyć cebulę i czosnek, włożyć serduszka i dusić we własnym sosie aż zupełnie odparuje płyn. Wtedy podlać 2 szklankami rosołu, wsypać kaszę, dodać pokrojoną paprykę i pora oraz drobniutko posiekane chili i przyprawy do smaku, Gotować pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Dolewać rosołu i w razie potrzeby jeszcze wody by pęczotto nie było suche a kleiste. Na koniec posypać natką pietruszki.
genialny przepis, musimy wypróbować
OdpowiedzUsuńi zapraszamy do nas
blotodlazuchwalych.blogspot.com