250 g sera białego
2 szkl mleka
8 łyżek cukru
sok z połowy cytryny
400 ml mrożonych malin
4 łyżeczki żelatyny
1 galaretka niebieska lub turkusowa
truskawki
Galaretkę rozpuścić w połowie szkl gorącej wody. Ser , 1 szklankę mleka, 4 łyżki cukru sok z cytryny zmiksować w kubku blendera, dodać galaretkę i wlać do formy babkowej silikonowej.
Do masy zanim zastygnie wetknąć 6-7 truskawek, wstawić do lodówki.
Maliny, szklankę mleka, 4 łyżki cukru zmiksować w kubku blendera , żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody. Dodać do malinowej masy i przelać do formy, wyrównać i wstawić do lodówki.
Po wyjęciu z formy udekorować truskawkami.
Opublikowany w
jak apetycznie,aż rozmarzyłam się widząc te truskawki a do lata jeszcze trochę
OdpowiedzUsuń