600 g mięsa wieprzowego
2 marchewki
1 cebula
3 ząbki czosnku
1 pietruszka
500 ml bulionu wołowego
50 g kostki wołowej- domowy wyrób
1 puszka 400 g czerwonej fasoli
2 łyżki czerwonej soczewicy
sól
pieprz
szczypta chili
pieprz ziołowy staropolski
szczypta gałki muszkatołowej
tłuszcz do smażenia
Mięso pokroić na drobne kawałki. Cebulę i czosnek posiekać, podsmażyć na tłuszczu, dodać mięso, przysmażyć aż odparuje i zacznie się rumienić, dodać bulion , przyprawy do smaku, i domową kostkę wołową. Gotować pod przykryciem przez ok 1 godzinę. Dodać fasolę i soję i jeszcze gotować aż soja zupełnie się rozpadnie.
Gulasz podawać do pieczywa.
Hm, nie dodawałbym wieprzowiny.
OdpowiedzUsuń