10 jajek
zakwas buraczany
pół słoiczka suszonych pomidorów w oliwie
2 łyżki majonezu
sól
pieprz
szczypta papryki słodkiej
szczypiorek
oliwki
Jajka ugotować na twardo , obrać i włożyć do słoja. Zalać zakwasem buraczanym i odstawić na 2 - 3 dni. Wyjąć, przekroić na pół, wyjąć żółtka, włożyć je do kubka blendera, dodać, pomidory, majonez, i przyprawy do smaku. zmiksować na jednolitą pastę. Przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć wypełniając dołeczki w białkach. Udekorować szczypiorkiem i plasterkami oliwek.
Fantastyczny pomysł z koloryzowaniem jajek. Róż dla mnie fantastycznie komponuje się z fioletem ale chyba nie mam pomysłu co dodać do nadzienia aby uzyskać ten kolor;-)
OdpowiedzUsuńUroczo wyglądają takie jajka. Pasta musi być smakowita :)
OdpowiedzUsuń