ciasto
1,5 szkl mąki
125 g masła
pół szkl cukru
2 żółtka
szczypta soli
masa serowa
1 kg sera
1 szkl cukru
1 kostka margaryny
6 jajek
1 budyń śmietankowy
otarta skórka z cytryny
1 op borówek. ok 100 g
Z podanych wyżej składników zagnieść ciasto.. wykleić dno formy o rozm 30x20.
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać po jednym żółtku, następnie stopniowo dodawać ser i budyń, oraz skórkę otrzeć z cytryny. Białka ubić na pianę dodać do masy i na koniec wrzucić borówki, delikatnie wymieszać.
Ciasto podpiec w temp 180 st. Wylać masę serową i piec sernik przez godzinę.
Po wystudzeniu polać polewą czekoladową.
Uwielbiam wszelakie serniki, a dodatek owoców jeszcze ulepsza dla mnie to ciasto :-)
OdpowiedzUsuńMmm, ależ pyszności... :)
OdpowiedzUsuńDoskonały smak
OdpowiedzUsuń