6 jajek ugotowanych na twardo
200 g szpinaku świeżego
oregano
bazylia
majeranek
szczypta mięty
500 g mięsa mielonego
sól
pieprz
jajko
2 ząbki czosnku
bułka tarta do panierowania
tłuszcz do smażenia
Szpinak świeży umyć pokroić i wrzucić na rozgrzany tłuszcz, przysmażyć dodając przyprawy do smaku i odparować.
Mięso wymieszać z jajkiem i przyprawami. Podzielić na 6 części, każdą rozpłaszczyć najlepiej przy pomocy dwóch folii , nakładać warstwę szpinaku, i pomagając sobie folią owinąć każde ugotowane jajko. Panierować w bułce tartej i smażyć ze wszystkich stron.
Bardzo oryginalne te jajeczka. Świetny przepis :)
OdpowiedzUsuńBardzo smacznie wyglądają :) Skorzystam z przepisu :)
OdpowiedzUsuń