Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

29 maja 2015

Jaskółcze gniazdeczka


6 jajek ugotowanych na twardo
200 g szpinaku świeżego
oregano
bazylia
majeranek
szczypta mięty
500 g mięsa mielonego
sól
pieprz
jajko
2 ząbki czosnku
bułka tarta do panierowania
tłuszcz do smażenia

Szpinak świeży umyć pokroić i wrzucić na rozgrzany tłuszcz, przysmażyć dodając przyprawy do smaku i odparować.

Mięso wymieszać z jajkiem i przyprawami. Podzielić na 6 części, każdą rozpłaszczyć najlepiej przy pomocy dwóch folii , nakładać warstwę szpinaku, i pomagając sobie folią owinąć każde ugotowane jajko. Panierować w bułce tartej i smażyć ze wszystkich stron.



2 komentarze:

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...