1 duża paczka herbatników
750 g sera
cukier
cukier
3 zielone galaretki
1 op żelatyny
800 g truskawek
1,5 szkl mleka
cukier wanilinowy
sok z cytryny
truskawki do przybrania
1 warstwa;Tortownicę wyłożyć herbatnikami.
2 warstwa; 1/3 sera, pół szkl mleka, 2 łyżki cukru zmiksować w kubku blendera, zieloną galaretkę rozpuścić w 3/4 szkl gorącej wody. Przestudzić dodać do masy serowej, wymieszać i wylać na herbatniki. Zastudzić.
3 warstwa: rozłożyć herbatniki
4 warstwa; połowę truskawek i 3 łyżki cukru zmiksować w kubku blendera. Dodać 4-5 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 1/2 szkl gorącej wody. Wylać do tortownicy. Zastudzić
5 warstwa; 1/3 sera, pół szkl mleka, 2 łyżki cukru zmiksować w kubku blendera, zieloną galaretkę rozpuścić w 3/4 szkl gorącej wody. Przestudzić dodać do masy serowej, wymieszać i wylać na herbatniki. Zastudzić.
7 warstwa; połowę truskawek i 3 łyżki cukru zmiksować w kubku blendera. Dodać 4-5 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 1/2 szkl gorącej wody. Wylać do tortownicy. Zastudzić
8 warstwa; 1/3 sera, pół szkl mleka, 2 łyżki cukru , 1 łyżeczkę cukru waniliniwego, 1 łyżeczkę soku z cytryny zmiksować w kubku blendera, 4 łyżeczki żelatyny rozpuścić w 1/2 szkl gorącej wody. Przestudzić dodać do masy serowej, wymieszać i wylać do tortownicy. Ułożyć połówki truskawek. Zastudzić.
9 warstwa. Ostatnią galaretkę rozpuścić w 1,5 szkl gorącej wody. Wylać na wierzch tyle ile się zmieści (u mnie była pełna tortownica) o śr28 cm .
uwaga: 5 warstwę za wcześnie wylałam stąd te krzywizny warstw.
1,5 szkl mleka
cukier wanilinowy
sok z cytryny
truskawki do przybrania
1 warstwa;Tortownicę wyłożyć herbatnikami.
2 warstwa; 1/3 sera, pół szkl mleka, 2 łyżki cukru zmiksować w kubku blendera, zieloną galaretkę rozpuścić w 3/4 szkl gorącej wody. Przestudzić dodać do masy serowej, wymieszać i wylać na herbatniki. Zastudzić.
3 warstwa: rozłożyć herbatniki
4 warstwa; połowę truskawek i 3 łyżki cukru zmiksować w kubku blendera. Dodać 4-5 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 1/2 szkl gorącej wody. Wylać do tortownicy. Zastudzić
5 warstwa; 1/3 sera, pół szkl mleka, 2 łyżki cukru zmiksować w kubku blendera, zieloną galaretkę rozpuścić w 3/4 szkl gorącej wody. Przestudzić dodać do masy serowej, wymieszać i wylać na herbatniki. Zastudzić.
7 warstwa; połowę truskawek i 3 łyżki cukru zmiksować w kubku blendera. Dodać 4-5 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 1/2 szkl gorącej wody. Wylać do tortownicy. Zastudzić
8 warstwa; 1/3 sera, pół szkl mleka, 2 łyżki cukru , 1 łyżeczkę cukru waniliniwego, 1 łyżeczkę soku z cytryny zmiksować w kubku blendera, 4 łyżeczki żelatyny rozpuścić w 1/2 szkl gorącej wody. Przestudzić dodać do masy serowej, wymieszać i wylać do tortownicy. Ułożyć połówki truskawek. Zastudzić.
9 warstwa. Ostatnią galaretkę rozpuścić w 1,5 szkl gorącej wody. Wylać na wierzch tyle ile się zmieści (u mnie była pełna tortownica) o śr28 cm .
uwaga: 5 warstwę za wcześnie wylałam stąd te krzywizny warstw.
Bardzo piękne i napewno pyszne ciasto :)
OdpowiedzUsuńTo ciacho wygląda fantastycznie! Musiałaś się nieźle napracować :)
OdpowiedzUsuńWygląda niezwykle efektownie...
OdpowiedzUsuń