duża garść natki rzodkiewki
wywar wołowy ok 1 litr
kilka młodych ziemniaków
pół marchewki
1 cebula
sól
pieprz
majeranek
bazylia
mięta
2-3 łyżki śmietany
jajka na twardo
200 g wieprzowiny z łopatki
Nastawić w garnku wywar, dodać obrane i pokrojone ziemniaki i marchewkę oraz cebulę. Zagotować, Następnie dodać umyte i pokrojone liście rzodkiewki, Dotować aż warzywa będą miękkie. Zupę zmiksować przy pomocy blendera, zabielić śmietaną.
Mięso pokroić na plastry, rozbić młotkiem jak na schabowe i dobrze wypiec na grillu lub patelni grillowej. Pokroić w kostkę.
Do zupy na talerz podawać rozkrojone jajko i łyżkę pokrojonego mięsa.
Można posypać ziarnami i pokropić oliwą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.