Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

9 lipca 2015

Kotlet z siekanej piersi kurczaka i biała rzodkiew z bułką tartą


pierś z kurczaka podwójna
jajko
sól
pieprz
szczypiorek
natka pietruszki
pieprz ziołowy staropolski
szczypta ziół prowansalskich
Kilka szt białej rzodkwi
bułka tarta
tłuszcz do smażenia


Pierś z kurczaka posiekać bardzo drobno, dodać jajko, drobno posiekany szczypiorek, łyżkę bułki tartej , zioła i pieprz do smaku. Wymieszać masę mięsną, podzielić na 5-6 części i uformować kotlety. Otoczyć w bułce tartej.
Białą rzodkiew umyć, przekroić wzdłuż na 4 każdą sztukę, zalać wodą i ugotować do miękkości , ok 15 min. Polać przyrumienioną na tłuszczu bułką tartą.
Kotlety usmażyć , podawać z sałatą.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...