pierś z kurczaka podwójna
jajko
sól
pieprz
szczypiorek
natka pietruszki
pieprz ziołowy staropolski
szczypta ziół prowansalskich
Kilka szt białej rzodkwi
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
Pierś z kurczaka posiekać bardzo drobno, dodać jajko, drobno posiekany szczypiorek, łyżkę bułki tartej , zioła i pieprz do smaku. Wymieszać masę mięsną, podzielić na 5-6 części i uformować kotlety. Otoczyć w bułce tartej.
Białą rzodkiew umyć, przekroić wzdłuż na 4 każdą sztukę, zalać wodą i ugotować do miękkości , ok 15 min. Polać przyrumienioną na tłuszczu bułką tartą.
Kotlety usmażyć , podawać z sałatą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.