5 jajek
0,5 szkl cukru
0,5 szkl mąki
szczypta proszku do pieczenia
2 szkl malin
250 g sera białego
0,5 szkl mleka
3-4 łyżki cukru
4 łyżeczki żelatyny
czekolada do polania
Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę i proszek do pieczenia, ciasto ubijać jeszcze przez kilka minut, Wylać na przygotowaną dużą formę wyłożoną papierem. Piec w temp 180 st przez 12-15 min. Ciasto wyjąć na ściereczkę, odkleić papier i zwinąć razem ze ściereczką do przestygnięcia. Po ok 40 min można delikatnie rozwinąć by wystygła.
Żelatynę rozpuścić w ok pół szkl wrzątku. Do kubka blendera włożyć ser, mleko, cukier i 1 szkl malin, Porządnie zmiksować. Na koniec dodać przestudzoną żelatynę i wstawić masę do lodówki by nieco zgęstniała. Kiedy masa jest juz gęsta posmarować roladę, wysypać trochę całych malin i zwinąć roladę. Następnie ciasno owinąć ją w folię spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Do dekoracji polać czekoladą i ułożyć resztę malin.
Ale piękna)))
OdpowiedzUsuńUwielbiam rolady :)
OdpowiedzUsuń