1,5 szkl mąki
pół kostki masła
1 jajko
szczypta soli
szczypta proszku do pieczenia
nadzienie
100 g sera feta
100 g sera żółtego
pół szkl mleka
1 jajko
szczypta pieprzu ziołowego
szczypta suszonego hyzopu
szczypta pomidorów suszonych
6-8 kwiatów cukinii
Ciasto zagnieść dość twarde, wylepić formę do tarty , nakłuć widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st na 15 min.
Sery mleko, jajko i przyprawy włożyć do kubka blendera i zmiksować na jednolitą masę.
Na podpieczonym spodzie ułożyć kwiaty cukinii i zalać masą serową, zapiekać ok 30 min.
Opublikowany w
Marzy mi się takie cudo od dawna, niestety, nigdy nie udało mi się cukiniowych kwiatów zakupić...
OdpowiedzUsuńJa mam własne kwiaty.. a moze udało by sie zamówić u kogos sprzedającego cukinię na rynku .
Usuń