Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

23 października 2015

Draniki kresowe z mięsem


1 kg ziemniaków
1 cebula
sól
pieprz
pieprz ziołowy
jajko
1 szkl mąki

nadzienie
250 g mięsa mielonego
2-3 ząbki czosnku
sól
pieprz
jajko
4-5 łyżek wody

Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach razem z cebulą, dodać przyprawy, jajko i mąkę jak na placki ziemniaczane.
Mięso włożyć do blendera, dodać przyprawy, jajko i wodę, miksować.

Na rozgrzanej patelni kłaść niewielkie porcje masy ziemniaczanej, rozpłaszczyć, położyć na środek małą łyżeczkę mięsa, rozpłaszczyć i przykryć masą ziemniaczaną, smażyć z obu stron na złoty kolor, podawać z kwaśną śmietaną.




Zainteresowanych kuchnią kresową zapraszam do grupy facebookowej do rozmów i wymiany doświadczeń i przepisów
https://www.facebook.com/groups/kresowiacy/

7 komentarzy:

  1. Mniam, mniam <3 Pysznie wygląda <3 :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Danie wyglada obiecujaco! :P
    A jezeli ktos chce zjesc bardzo smacznie w okolicach Warszawy to zapraszamy do siebie! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Przyznam że nigdy nie jadłem ale bardzo apatycznie wyglądają!!

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo apetycznie wyglądają!!Z chęcią bym takich zjadła ;) Bardzo lubię kresowe jedzonko dlatego też dość często jeżdżę do Domu Kresowego!Można u nich pojeść;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo fajnie napisane. Jestem pod wrażeniem i pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...