500 g makaronu (muszelki)
450 g boczniaka
1 cebula
1 marchewka
1 pietruszka
2 łyżki koncentratu pomidorowego
szczypta oregano
1 łyżka sosu sojowego
szczypta majeranku
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia
natka pietruszki
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przepłukać zimną wodą i odstawić.
Boczniaka posiekać w paseczki, marchewkę i pietruszkę pokroić w zapałkę, cebulę w drobną kostkę.
Wszystko wymieszać w naczyniu do duszenia, podlać oliwą i smażyć aż odparuje cały płyn.
Dodać przyprawy i sos sojowy, podlać szklanką wody i dusić aż grzyby i warzywa będą miękkie.
Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy, w razie potrzeby dodać odrobinę wody.
Sos wymieszać z makaronem i podgrzać przed podaniem. Posypać posiekaną natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.