600 g upieczonej dyni makaronowej
400 g mąki
5 jajek
220 g cukru
1 przyprawa do piernika
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
200 g margaryny
100 g orzechów włoskich
Dynię rozdrobnić widelcem lub w rękach.
Suche składniki (mąkę, cukier, przyprawy, sodę i proszek) wymieszać, Jajka rozbić dodać rozpuszczoną margarynę , suche składniki orzechy (posiekane) i startą dynię, dobrze wymieszać. 2 foremki keksówki nasmarować tłuszczem i wysypać tartą bułką. Wyłożyć ciasto i wstawić do piekarnika na ok 1 godzinę temp ok 180 st.
Sprawdzać patyczkiem. W razie potrzeby dopiec.
Smacznie :)
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis. Moja rodzina uwielbia wszelkie słodkości. Muszę niedługo wypróbować :)
OdpowiedzUsuń