1 pierś z kurczaka
sól
pieprz
2 łyżki mąki
1 łyżka bułki tartej
majeranek
bazylia
Mąkę mieszamy z przyprawami i bułką tartą.
Filety kroimy na małe porcje i niezbyt grube .. ok 1 cm Panierujemy fileciki w przygotowanej panierce i smażymy na wolnym ogniu na złoty kolor.
Podajemy z ryżem z wody i sałatą.
sól
pieprz
2 łyżki mąki
1 łyżka bułki tartej
majeranek
bazylia
Mąkę mieszamy z przyprawami i bułką tartą.
Filety kroimy na małe porcje i niezbyt grube .. ok 1 cm Panierujemy fileciki w przygotowanej panierce i smażymy na wolnym ogniu na złoty kolor.
Podajemy z ryżem z wody i sałatą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.