3 plastry schabu
200 g szpinaku
pół małej cebuli
1-2 ząbki czosnku
50 g sera feta
sól
pieprz
majeranek
oregano
bazylia
mąka do panierowania
Szpinak rozmrożony przysmażamy na patelni na łyżce oleju z cebulą i czosnkiem, do momentu aż odparuje. Kiedy przestygnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem a następnie mieszamy z rozgniecionym serem.
Schab rozklepujemy jak na schabowe, nakładamy szpinak z serem, spinamy w kształcie pierożków wykałaczkami. Mąkę mieszamy z solą i ziołami, panierujemy i smażymy na złoty kolor na tłuszczu.
Podajemy z ziemniakami i sałatą.
Przepysznie. Robiłam schab ze szpinakiem, ale w postaci całej rolady, u Ciebie takie porcje wyglądają jednak dużo ładniej.
OdpowiedzUsuń