Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

13 kwietnia 2016

Schab nadziewany szpinakiem


3 plastry schabu
200 g szpinaku
pół małej cebuli
1-2 ząbki czosnku
50 g sera feta
sól
pieprz
majeranek
oregano
bazylia
mąka do panierowania

Szpinak rozmrożony przysmażamy na patelni na łyżce oleju z cebulą i czosnkiem,  do momentu aż odparuje. Kiedy przestygnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem a następnie mieszamy z rozgniecionym serem.
Schab rozklepujemy jak na schabowe, nakładamy szpinak z serem, spinamy w kształcie pierożków wykałaczkami. Mąkę mieszamy z solą i ziołami, panierujemy i smażymy na złoty kolor na tłuszczu.
Podajemy z ziemniakami i sałatą.






1 komentarz:

  1. Przepysznie. Robiłam schab ze szpinakiem, ale w postaci całej rolady, u Ciebie takie porcje wyglądają jednak dużo ładniej.

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...