1 szkl mąki graham Młynomag
1 szkl mąki luksusowej Młynomag
1 jajko
200 g masła
szczypta suszonych pomidorów
szczypta soli
szczypta pieprzu
szczypta proszku do pieczenia
nadzienie
500 g zielonych szparagów
340 g śmietany 18%
2 łyżki mozzarelli tartej
2 jajka
szczypta chili
sól
pieprz
ser do posypania
Zagniatamy ciasto dość twardo wyklejamy formę o wym ok 33x22
Szparagi gotujemy ok 10 min w osolonym wrzątku.
Ciasto wkładamy do piekarnika na 15 min w temp 180 st .. Śmietanę z jajkami i 2 łyżkami mozzarelli rozbijamy przy pomocy blendera razem z przyprawami.
Na podpieczonym cieście układamy szparagi i zalewamy śmietaną ubitą z serem i jajkami .
Zapiekamy ok 20 x 30 min .
Wspaniały pomysł, musze wypróbować ten przepis :)
OdpowiedzUsuń