warstwa owocowa;
200 g truskawek
300 ml wrzątku
3 łyżeczki żelatyny
3 łyżeczki cukru
warstwa kakaowa
300 ml śmietany
4 łyżeczki cukru
1 łyżeczka kakao
50 ml wrzątku
2 łyżeczki żelatyny
1 łyżka wiórek czekoladowych Delecta
bita śmietana
Truskawki blendujemy, we wrzątku rozpuszczamy cukier i żelatynę, mieszamy i wlewamy do pucharków. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
Śmietanę ubijamy z cukrem, żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. dodajemy kakao i żelatynę , mieszamy, i dodajemy trochę wiórek czekoladowych kiedy masa już jest chłodna, wylewamy drugą warstwę , Ponownie wstawiamy do zastygnięcia. Na koniec dekorujemy bitą śmietaną i odrobią wiórek czekoladowych.
Delikatny i lekki...Fantastyczny!
OdpowiedzUsuńświetny deserek! ;)
OdpowiedzUsuńSlinka cieknie ;-)
OdpowiedzUsuń