Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

23 maja 2016

Chińszczyzna z ciemnym ryżem



500 g mięsa (szynka)
1 papryka słodka
1 papryczka chili
1 cebula
2 marchewki
kawałek pora
kawałek selera
sól
pieprz
oregano
20 g grzybów mun
przyprawa chińska 5 smaków
sos sojowy
tłuszcz do smażenia
1 szkl ciemnego ryżu
Mięso i warzywa kroimy w paseczki. Grzyby mun gotujemy do miękkości. Do woka wlewamy trochę tłuszczu i najpierw podsmażamy mięso, następnie dodajemy warzywa i posiekane grzyby mun, dodajemy sos sojowy , ok 2 łyżki i przyprawiamy do smaku, podlewamy odrobiną wody i dusimy ok 20 min .. w razie potrzeby dodajemy jeszcze wodę i dusimy aż mięso i warzywa będą miękkie. Podajemy z ugotowanym w 2 szkl wody ciemnym ryżem. 




1 komentarz:

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...