500 g suchej fasoli
3 łyżki oleju
4 łyżki tłuszczu z galaretką z pieczeni
sól
pieprz
przyprawa do pasztety
pół łyżeczki bryani masala
pieprz ziołowy staropolski
papryka
szczypta chili
1 szkl wody
pół szkl mączki ze zmielonych płatków ryżowych
Fasolę moczymy na kilka- kilkanaście godzin. Gotujemy do miękkości (lekkiego rozgotowania) odcedzamy. Studzimy.
Dodajemy tłuszcz, olej i stopniowo wodę , miksujemy przy pomocy blendera, zagęszczamy mączką ryżową (można użyć kaszy manny) i doprawiamy do smaku, Przekładamy do dwu keksówek i pieczemy ok 1 godzinę w temp 200 st.
Opublikowany w
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.