Proste danie z patelni na niedzielny obiad
Karkówka
dynia hokkaido
czosnek
ogórki kiszone lub małosolne
sól
pieprz
pieprz ziołowy
hyzop
cukier
oliwa
musztarda
masło ok 2 łyżki
Karkówkę kroimy na plastry, posypujemy solą, pieprzem hyzopem i pieprzem ziołowym.
Skrapiamy oliwą i odstawiamy na 2-3 godziny.
Dynię hokkaido kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy czosnek i pokrojoną dynie, sól, pieprz do smaku. smażymy mieszając.
Ogórki kiszone lub małosolne kroimy w plasterki dodajemy cebulę drobno pokrojoną, cukier do smaku i łyżeczke musztardy wymieszaną z łyżką oliwy .
Karkówkę smażymy na patelni grillowej i danie gotowe
Bardzo lubie!
OdpowiedzUsuń