1 kg maki Luksusowej Młynomag
500 ml zsiadłego mleka
1 szkl śmietany 12%
4 łyżki cukru
1 czubata łyżeczka sody
szczypta soli
3 jajka
Wszystkie składniki wkładamy do miski i zagniatamy luźne ciasto.
Wałkujemy lub rozklepujemy na grubość ok pół centymetra, i kroimy na kawałki.
Smażymy na smalcu lub oleju lub na patelni żeliwnej zupełnie bez tłuszczu, na złoty kolor z obu stron pulchne placuszki.
Podajemy z mlekiem i konfiturami.
Młynomag to najlepsze mąki do każdej kuchni i dla każdej kucharki. Od delikatnych ciastek do żytnich ciężkich chlebów. Można z nich zrobić wszystko. Polecam Młynomag
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.