450 g mięsa mielonego
1 ziemniak
2 łyżki bułki tartej
szczypta cynamonu
szczypta hyzopu
szczypta oregano
pieprz
sól
pieprz ziołowy staropolski
150 g szpinaku
pół małej cebuli
1 ząbek czosnku
sól
pieprz
podwędzany bekon w plastrach
Szpinak przysmażamy z cebulką i czosnkiem aż do odparowania nadmiaru płynu, studzimy.
Mięso przekładamy do miski, dodajemy starty na tarce ziemniak, bułkę tartą i przyprawy.
Na folii spożywczej rozkładamy plastry bekonu równiutko w prostokąt. Wykładamy równomiernie mięso, rozklepujemy i na wierzch wykładamy szpinak też równą warstwą.
Następnie przy pomocy folii zwijamy roladę w rulon i przekładamy do formy, keksówki.
Pieczemy w temp 200 st ok 45 min. Podajemy z ryżem lub ziemniakami i surówką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.