Śledzie solone lub marynowane ok 200 g
1 cebula
100 ml śmietany 18%
2-3 łyżki majonezu
3 łyżeczki chrzanu
sól
pieprz
cukier
pieprz ziołowy
pół łyżeczki suszonych ogórków kiszonych
papryczki marynowane z serem feta (kilka sztuk)
Śledzie moczymy lub jeśli są marynowane, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, luźno wykładamy na dnie naczynia, posypujemy posiekaną drobno cebulą i suszonymi ogórkami. Majonez mieszamy ze śmietaną i chrzanem, dodajemy sól i pieprz do smaku oraz łyżeczkę cukru. Mieszamy i zalewamy śledzie z cebulką. Na wierzchu układamy papryczki przekrojone na pół i dekorujemy koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.