boczek upieczony Hańderek
oliwki
ser pleśniowy
papryka
daktyle
ser długo dojrzewający
sezam czarny i biały
do panierowania
jajko tarta bułka
tłuszcz do smażenia
Boczek kroimy na cienkie i grube plastry , w cienkie owijamy daktyle i spinamy wykałaczką.
Panierujemy w jajku i tartej bułce a potem szybko smażymy na złoty kolor obracając.
Sery i boczek kroimy w kostki lub wycinamy foremkami, wedle uznania. Nabijamy na wykałaczki tworząc różne koreczki, niektóre elementy otaczamy w sezamie.
Podajemy na stół jako przekąski do alkoholu podczas spotkań karnawałowych.
Wędliny Hańderek są świetnymi dodatkami do różnych dań, ciepłych i zimnych.
Na przekąski możemy wykorzystać wszystkie rodzaje tych wędlin.
Boczek upieczony - Hańderek ma znakomity smak, jest miękki i łatwo się kroi a zapach zachęca do tworzenia kolejnych przekąsek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.