Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

2 kwietnia 2017

Pasta z grillowanego bakłażana



1 bakłażan
3 ząbki czosnku
4-5 kawałków pomidora suszonego w oliwie
3-4 łyżki oliwy
5 oliwek
sól
pieprz
kilka liści czosnku niedźwiedziego ok 5
1 łyżeczka soku z cytryny

Bakłażan pieczemy na grillu w całości tak długo aż cały będzie pomarszczony i przypieczony. Studzimy. Obieramy bakłażana i wydrążamy cały miąższ do miseczki.
Do blendera wkładamy czosnek, pomidory i oliwę, blendujemy, następnie dodajemy bakłażan, i posiekane listki czosnku  niedźwiedziego oraz przyprawy i sok z cytryny. Wszystko blendujemy na jednolitą pastę. Podajemy do pieczywa.


1 komentarz:

  1. Wygląda smakowicie i z pewnością tak smakuje :) Z przyjemnością wypróbuje Twój przepis!

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...