300 ml białek
puszka tuńczyka
kawałek białej rzodkwi lub kilka rzodkiewek
pęczek szczypiorku
5-6 listków czosnku niedźwiedziego
3 papryczki peperoni czereśniowe ze słoika
3 łyżki majonezu
sól
pieprz
Białka lekko rozmącamy i wylewamy na rozgrzaną i natłuszczoną patelnię, przykrywamy pokrywką i smażymy na wolnym ogniu aż białka zupełnie się zetną, wtedy możemy je obrócić, chociaż nie ma takiej konieczności. Studzimy białka i kroimy w kostkę. Wkładamy do miski i dodajemy resztę produktów, posiekany czosnek i szczypiorek, drobno pokrojone papryczki, rzodkiew kroimy w cieniutkie plasterki i rozdrobnionego tuńczyka osączonego z zalewy. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Na koniec mieszamy sałatkę z majonezem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.