600 g serc indyczych
1 marchewka
1 pietruszka
1 cebula
kawałek papryki ok 0,5
sól
pieprz
oregano
bazylia
listek laurowy
zielę angielskie
szczypta chili
1 łyżka mąki
koperek
Serca myjemy, oczyszczamy i wrzucamy do garnka razem z marchewką, pietruszką i cebulą oraz listek laurowy i ziele angielskie. Zalewamy wodą i gotujemy aż do miękkości.
Wyjmujemy z wywaru serca, marchewkę i pietruszkę a wywar odcedzamy na gęstym sicie.
Wlewamy ponownie do garnka. Serca kroimy w paseczki marchewkę i pietruszkę również wkładamy do wywaru, dolewamy wody tak by powstała zupa niezbyt rzadka . Dodajemy przyprawy i gotujemy ok 15 min po czym podprawiamy mąką rozmieszaną w niewielkiej ilości wody lub przygotowujemy zasmażkę. Doprawiamy jeszcze do smaku i dodajemy posiekany koperek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.