Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

30 października 2017

Zupa gulaszowa z serc indyczych


600 g serc indyczych
1 marchewka
1 pietruszka
1 cebula
kawałek papryki ok 0,5
sól
pieprz
oregano
bazylia
listek laurowy
zielę angielskie
szczypta chili
1 łyżka mąki
koperek

Serca myjemy, oczyszczamy i wrzucamy do garnka razem z marchewką, pietruszką i cebulą oraz listek laurowy i ziele angielskie. Zalewamy wodą i gotujemy aż do miękkości.
Wyjmujemy z wywaru serca, marchewkę i pietruszkę a wywar odcedzamy na gęstym sicie.
Wlewamy ponownie do garnka. Serca kroimy w paseczki marchewkę i pietruszkę również wkładamy do wywaru, dolewamy wody tak by powstała zupa niezbyt rzadka . Dodajemy przyprawy i gotujemy ok 15 min po czym podprawiamy mąką rozmieszaną w niewielkiej ilości wody lub przygotowujemy zasmażkę.  Doprawiamy jeszcze do smaku i dodajemy posiekany koperek.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...