Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

27 listopada 2017

Tymbaliki z łososia


3 ogony łososia lub kawałek ok 500 g
2 marchewki
1 pietruszka
pół cebuli
listek laurowy
ziele angielskie
sól
pieprz
sok z cytryny
3 łyżki groszku z puszki
3 łyżki żelatyny
koperek
cytryna
1 jajko na twardo

Marchewkę i pietruszkę obieramy dodajemy cebulę listek i ziele angielskie. Wlewamy do garnka ok 1,5 l wody i sól, gotujemy warzywa do miękkości. Wkładamy oczyszczoną rybę i na wolnym ogniu gotujemy ok 15 min. Wyjmujemy wszystko łyżką cedzakową. Bulion przecedzamy przez gazę, dodajemy żelatynę i doprawiamy do smaku. Przygotowujemy kubeczki plastikowe do napojów i wypełniamy je do połowy ugotowanymi warzywami, kawałkami ryby, groszkiem, do każdego kubeczka wkładamy jeden kawałeczek jajka i zalewamy przestudzonym bulionem z żelatyną. Odstawiamy do zastygnięcia. Ostrożnie wyjmujemy tymbaliki z kubeczków, ustawiamy i dekorujemy koperkiem i kawałkiem cytryny.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...