Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

10 marca 2018

Zupa grzybowa z pęczakiem - kresowa


rosół ok 2 l
3 ziemniaki
marchewka
cebula
pół szklanki pęczaku
sól
pieprz
zioła
garść suszonych grzybów

Grzybki wcześniej moczymy i obgotowujemy.
Rosół wlewamy do garnka, dodajemy kaszę i włoszczyznę. Po ok 30 min dodajemy ziemniaki i ugotowane grzybki , gotujemy aż do miękkości i doprawiamy do smaku. 
W przepisie dawnym dodano śmietanę , ja jednak wolę tę zupę pod taką postacią. Można też wrzucić troszkę mięska z rosołu. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...