4 ziemniaki ugotowane w mundurkach
4-5 jajek
6-7 plasterków boczku
4-5 ogórków konserwowych
sos:
2 łyżki majonezu
odrobina oliwy z oliwek
sok z połowy cytryny (niewielkiej)
łyżeczka musztardy
sól, pieprz
Ugotowane w mundurkach ziemniaki studzimy i kroimy w kostkę –
wrzucamy do salaterki. Ogórki kroimy w kostkę i układamy na ziemniakach. Jajka gotujemy na pół-miękko (około 5-6 minut
w zależności od wielkości jajek) tak, by żółtko nie było całkowicie ścięte, następnie
kroimy na kawałki i układamy. Polewamy ziemniaka, ogórka i jajka sosem
majonezowym. Boczek podsmażamy na
patelni wytapiając tłuszcz tak, by po ostygnięciu był całkowicie chrupiący.
Układamy na wierzchu sałatki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.