1 szkl mąki pszennej
0,5 szkl. mąki graham
125 g masła
2 żółtka
szczypta soli
1 łyżeczka cukru
szczypta proszku do pieczenia
100 g twargu
1 kulka mozzarelli
0,5 szkl mleka
2 jajka
sól
pieprz
oregano
1 brokuł
Ciasto zagniatamy i wylepiamy formę do tarty . Brokuł dzielimy na małe różyczki i gotujemy kilka minut. Twaróg, jajka mozzarellę, mleko, i jajka blendujemy przy pomocy blendera i przyprawiamy do smaku. Ciasto podpiekamy ok 15 min w temp 180 st , układamy ugotowany i odcedzony brokuł i oblewamy serową polewą. Wstawiamy do piekarnika na k 30 min , aż tarta lekko się przyrumieni. Podajemy z pomidorkami lub sałatą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.