Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

8 sierpnia 2020

Ogórki konserwowe




3 l wody
0,5 l octu
4 łyżki soli
4 łyżki cukru

przyprawy
koper
chrzan
czosnek
ziele angielskie
listek laurowy
gorczyca biała
marchewka w plasterkach

Ogórki myjemy i układamy ciasno w słoikach, dodajemy przyprawy (gałązkę kopru, kawałek chrzanu, ząbek czosnku, 2-3 ziarna ziela angielskiego, listek laurowy , pół łyżeczki gorczycy białej i kilka krążków marchewki) 
Wodę gotujemy z solą octem i cukrem, lekko przestudzoną zalewamy ogórki, zakręcamy i pasteryzujemy ok 20 min. Po wyjęciu odwracamy do góry dnem i odstawiamy do wystudzenia. 

2 komentarze:

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...