Prawa autorskie
Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..
14 października 2018
Szakszuka z kurczakiem
SKŁADNIKI:
3 pałki z kurczaka
4 pomidory
1 papryka zielona
pół cebulki
2 duże ząbki czosnku
1-2 suszone papryczki chilli
sól,pieprz
bazylia suszona
3 jajka
PRZYGOTOWANIE:
Pałki gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem warzyw (np. gotując rosół). Odkładamy do ostygnięcia.
Pomidory przelewamy wrzątkiem i obieramy ze skórki a następnie kroimy w kostkę. Na patelni podsmażamy drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Paprykę kroimy w paski i dodajemy na patelnię. Dusimy kilka minut i dodajemy pokrojone pomidory i przyprawy. Dusimy pod przykryciem aż papryka zmięknie. Mięso z kurczaka oddzielamy od kości, kroimy drobno i dodajemy do duszącego się sosu. Na koniec wybijamy jajka i przykrywamy - dusimy do momentu, aż białka się zetną.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
OK, spróbuję zrobić według tego przepisu. Mam nadzieję, że wyjdzie w garnku rzymskim ;)
OdpowiedzUsuńPowinno wyjsc rownie smaczne! Powodzenia! :)
Usuńprezentuje się fantastycznie :)
OdpowiedzUsuńA jak smakuje.. :)
UsuńPrzepis wydaje sie być prosty, chyba się pokuszę ;)
OdpowiedzUsuńProsty, a jaki szybki gdy np. z rosołu zostaje mięsko :)
Usuń