marchewka
pietruszka
cebula
por
seler
ziele angielskie
sól
pieprz
listek laurowy
lubczyk
dodatkowo
ugotowane na twardo jajka 1-2
groszek z puszki
listki selera lib natka pietruszki
cytryna
Wszystko przygotujemy jak na rosół (oczywiście wyjdzie nam przy okazji rosół na obiad)
Po ugotowaniu wyjmujemy mięso i włoszczyznę Odpowiednią ilość rosołu (zależnie od tego ile foremek będziemy napełniać) wlewamy do kubka rosół i dodajemy żelatynę według proporcji na opakowaniu. doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Foremki wypełniamy pokrojonymi warzywami i mięsem dodając po kawałeczku jajka, zielonym listki, łyżeczce groszku i zalewamy rosołem z rozpuszczoną żelatyną. Odstawiamy do wystudzenia a potem do lodówki na kilka godzin.
Po wyjęciu z foremek dekorujemy plasterkami cytryny i zieleninką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.