Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

11 lutego 2020

Biała kapusta z fasolą i śmietaną


1 główka kapusty ok 2 kg
1 szkl białej fasoli
1 kopiasta łyżka skwarek
1 cebula
300 ml śmietany 18%
2 łyżki mąki
sól
pieprz
pieprz ziołowy

Fasolę moczymy dzień wcześniej, gotujemy do miękkości, (wody powinno trochę zostać ok 250ml w razie potrzeby należy odrobinę dolać ) dodajemy posiekaną kapustę. Podsmażamy ze skwarkami cebulę i dodajemy do garnka, dodajemy sól i pieprz do smaku. Gotujemy aż kapusta będzie miękka. Śmietanę mieszamy z mąką i podprawiamy potrawę.
Na koniec posypujemy koperkiem lub natką pietruszki



1 komentarz:

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...