Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

13 lutego 2020

Pure z dynią do kotleta mielonego



500 g dyni hokkaido
500 g ziemniaków
1 łyżka musztardy francuskiej
1 łyżka musztardy delikatesowej
3 łyżki śmietany
3 łyżki mleka
sól
pieprz

Dynię kroimy na kawałki, dodajemy obrane ziemniaki i gotujemy do miękkości. 
Odcedzamy , dodajemy mleko, śmietanę, musztardę i przyprawy do smaku.
Blendujemy aż puree będzie gładkie i kleiste. 
Puree można podać do każdego mięsa . 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...