320g mąki pszennej
220g wody
1 łyżka miodu (lub cukru czy zamiennika)
1 łyżka oleju rzepakowego
6g drożdży instant
szczypta soli
Do obtoczenia:
2 łyżki kaszy manny
PRZYGOTOWANIE:
Składniki na ciasto zagniatamy i zostawiamy w misce pod ściereczka na 1,5h. Po tym czasie ciasto wyrabiamy chwilę i formujemy 8 kulek. Każdą spłaszczamy i obtaczamy w kaszy mannej. Układamy na blacie podsypanym mąką i przykrywamy na kolejne 30-40 minut. Smażymy na patelni (bez tłuszczu) około 4 minuty z obu stron. Przed podaniem bułeczki należy przekroić i wewnętrzną stroną podgrzać na patelni aby była chrupiąca.
220g wody
1 łyżka miodu (lub cukru czy zamiennika)
1 łyżka oleju rzepakowego
6g drożdży instant
szczypta soli
Do obtoczenia:
2 łyżki kaszy manny
PRZYGOTOWANIE:
Składniki na ciasto zagniatamy i zostawiamy w misce pod ściereczka na 1,5h. Po tym czasie ciasto wyrabiamy chwilę i formujemy 8 kulek. Każdą spłaszczamy i obtaczamy w kaszy mannej. Układamy na blacie podsypanym mąką i przykrywamy na kolejne 30-40 minut. Smażymy na patelni (bez tłuszczu) około 4 minuty z obu stron. Przed podaniem bułeczki należy przekroić i wewnętrzną stroną podgrzać na patelni aby była chrupiąca.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.