Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

19 lipca 2021

Forszmak z kociołka

 

1500 g karkówki

700 g kiełbasy śląskiej

3 cebule

1 papryka czerwona

2 marchewki 

500 g pieczarek

2 puszki groszku

6-7 ogórków kiszonych

sól

pieprz

chili

czerwona papryka

ziele angielskie

listki laurowe

oregano

majeranek

2 łyżki smalcu

3 łyżki mąki.

Składniki na ok 7 litrów forszmaku 

Wszystkie składniki kroimy w kostkę .. na dno garnka kładziemy smalec i wkładamy początkowo mięso kiełbasę i cebulę, smażymy na wolnym ognisku.  Dodajemy pieczarki, marchewkę i paprykę, smażymy mieszając w dalszym ciągu. Dodajemy przyprawy i podlewamy wodą. Gotujemy pod przykryciem aż do miękkości mięsa. Pod koniec dodajemy osączony groszek i ogórki . Jeszcze pozostawiamy na ogniu.  Przygotowujemy zasmażkę z 3 łyżek mąki na smalcu lub podprawiamy samą mąką rozmieszaną z wodą. 









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...