ciasto:
1 szkl mąki pszennej0,5 szkl mąki graham
05 kostki margaryny Palma
sól
pieprz
2 żółtka
masa serowa:
130 g serka sałatkowego Tolonis
2 białka
szczypta oregano
szczypta bazylii
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
szczypta suszonych pomidorów
na wierzch:
300 g borowików świeżych lub mrożonych
łyżka masła
pół niewielkiej cebuli
sól
piepsz
ser żółty do posypania
Grzyby podsmażamy na maśle z dodatkiem cebulki aż odparują z płynu który się wytworzy podczas smażenia.
Ciasto zagniatamy i wylepiemy formę do tarty. rozmiar uniwersalny.
Serek mąkę ziemniaczaną i białka wkładamy do kubka blendera , doprawiamy do smaku i blendujemy na jednolitą masę.
Ciasto podpiekamy przez 15 min w temp 180 st , na ciasto wylewamy masę serową i wykładamy podsmażone grzyby. Wierzch posypujemy startym serem i pieczemy ok 25 min .
Good article! We are linking to this great article on our website.
OdpowiedzUsuńKeep up the great writing.
Pyszności, wygląda niesamowicie <3!
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawa propozycja
OdpowiedzUsuńVery nice article, just what I needed.
OdpowiedzUsuń