200 g piersi z kurczaka
200 g sera mozzarella
50 g masła
pół cebuli
2 ząbki czosnku
sól
pieprz
1 żółtko
Kurczaka kroimy na małe kawałeczki, cebulę siekamy drobniutko i smażymy na maśle.
W tym samym czasie wkładamy makaron do wrzątku i gotujemy kilka minut, według przepisu na opakowaniu. Łyżką do makaronu wyławiamy makaron (bez odcedzania) przekładamy do mięsa, podlewamy kilkoma łyżkami wody z gotowania makaronu, dodajemy starty ser i żółtko. Mieszamy nie dopuszczając by ser się smażył a jedynie rozpuścił. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Posypujemy natką pietruszki lub kolendry jeśli ktoś lubi
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.