1 kg twarogu (z wiaderka)
1 puszka mleka skondensowanego
6 jajek
1 budyń słony karmel
1 budyń czekoladowy
herbatniki na spód
Twaróg, żółtka i mleko skondesowane miksujemy na jednolitą masę, Białka ubijamy na pianę i dodajemy do masy serowej. Mieszamy i rozlewamy masy w dwa pojemniki, do jednego dodajemy budyń czekoladowy, do drugiego słony karmel. Obie masy dokładnie mieszamy (mikserem).
Na dnie formy układamu herbatniki i nalewamy na srodek porcjami obie masy. aż do wyczerpania.
Na dnie piekarnika ustawiamy miskę z wodą.
Piekarnik włączamy na temp 170 st . pieczemy sernik 30 min.
Temperaturę obniżamy do 140 i pieczemy jeszcze 40 min.
Po tym czasie sernik wyjmujemy i studzimy w formie.
Na koniec dekorujemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.