Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

25 grudnia 2021

Sernik słony karmel & czekolada

 

1 kg twarogu (z wiaderka)

1 puszka mleka skondensowanego

6 jajek

1 budyń słony karmel

1 budyń czekoladowy

herbatniki na spód


Twaróg, żółtka i mleko skondesowane miksujemy na jednolitą masę, Białka ubijamy na pianę i dodajemy do masy serowej. Mieszamy i rozlewamy masy w dwa pojemniki,  do jednego dodajemy budyń czekoladowy, do drugiego słony karmel. Obie masy dokładnie mieszamy (mikserem).

Na dnie formy układamu herbatniki i nalewamy na srodek porcjami obie masy.  aż do wyczerpania. 

Na dnie piekarnika ustawiamy miskę z wodą. 

Piekarnik włączamy na temp 170 st . pieczemy sernik 30 min. 

Temperaturę obniżamy do 140 i pieczemy jeszcze 40 min. 

Po tym czasie sernik wyjmujemy i studzimy w formie. 

Na koniec dekorujemy. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...