Moje blogi

Strony

30 sierpnia 2024

Naleśniki z cukini


 4 jajka

400g cukini

250ml mleka

150 g mąki 

3 łyżki oleju

sól , pieprz do smaku


Cukinię ścieramy na średnich oczkach, dodajemy resztę składników, mieszamy ciasto i smażymy naleśniki. Z porcji nie wychodzi ich dużo,  6-8 szt , zależy od wielkości patelni. 


Nadzienie

Twaróg 250 g

szczypiorek

2 łyżki jogurtu lub śmietany 12%

sól, pieprz 

koperek


Nadzienie 2

0,5 op serka feta

0.5 kostki twarogu

2 łyżki jogurtu

100 g łososia podwędzanego

koperek, zielenina wedle uznania

Składniki nadzienia mieszamy i ucieramy widelcem (bez łososia)  Nadziewamy naleśnki

Podajemy ozdobione koperkiem. 






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.