400g cukini
250ml mleka
150 g mąki
3 łyżki oleju
sól , pieprz do smaku
Cukinię ścieramy na średnich oczkach, dodajemy resztę składników, mieszamy ciasto i smażymy naleśniki. Z porcji nie wychodzi ich dużo, 6-8 szt , zależy od wielkości patelni.
Nadzienie
Twaróg 250 g
szczypiorek
2 łyżki jogurtu lub śmietany 12%
sól, pieprz
koperek
Nadzienie 2
0,5 op serka feta0.5 kostki twarogu
2 łyżki jogurtu
100 g łososia podwędzanego
koperek, zielenina wedle uznania
Składniki nadzienia mieszamy i ucieramy widelcem (bez łososia) Nadziewamy naleśnki
Podajemy ozdobione koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.