Moje blogi

Strony

28 listopada 2024

Faszerowane cebulki

 

3 duże cebule

400 g mięsa mielonego

sól 

pieprz

majeranek

natka pietruszki

puszka 400 g pomidorów 

czosnek

bazylia

Cebule nacinamy do połowy od korzenia do szczypioru i wrzucamy do wrzątku a kilka minut. Następnie postępujemy jak z kapustą na gołąbki, zdejmujemy ostrożnie kolejne warstwy cebuli aż zostaną same środki. 

Środki cebuli siekamy drobno i dodajemy do mięsa. Przyprawiamy do smaku dodajemy natkę pietruszki i nadziewamy cebulę zwijamy i układamy w głębokiej patelni z możliwością zapiekania. Dajemy tłuszcz na dno i smażymy obracając z każdej strony. Kiedy cebulka zewnątrz juz jest ładnie przyrumieniona dodajemy na wierzch omidory rozdrobnione , posypujemy odrobiną czosnku i bazylii i wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 st i zapiekamy ok 30 min. Cebulki podajemy z ryżem. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.