Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

20 sierpnia 2010

Grenadier w warzywach


3 porcje ryby grenadier
por,
seler
marchewka
pietruszka
3 pomidory
kosteczka knorr bazyliowa
kosteczka knorr czosnkowa
pół cebuli
pół małej cukini
1 szkl wody
sól
pieprz
słodka papryczka
bazylia
200 ml śmietany
2 łyżki mąki

Do naczynia wlać wodę dodać pokrojone warzywa i kosteczkę bazyliową
Ułożyć ryby posypać przyprawami i kosteczką czosnkową, dusić pod przykryciem ok pół godziny.
Delikatnie wyjąć ryby na półmisek a sos podprawić śmietaną wymieszaną z mąką.
Zmiksować blenderem, podawać osobno w sosjerce.


Porada;  Warto pomyśleć o jutrze podczas przygotowywania tej ryby, Kupując jedną więcej tylko zyskamy, Można z niej przygotować przepyszną pastę do pieczywa Kliknij tu

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...