Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

15 stycznia 2011

Porcja indyka na bobie


400 gr udźca z indyka
1 łyżka mąki
1 łyżeczka przyprawy do gulaszu
ćwierć łyżeczki czosnku granulowanego
sól
pieprz
szczypta oregano
szczypta majeranku
400 gr bobu
100 gr pora
3/4 szkl bulionu
1 puszka pomidorów w zalewie
garść natki z selera
tłuszcz do smażenia


Na talerzyku wymieszać mąkę z przyprawą do gulaszu, czosnkiem, szczyptą soli i szczyptą pieprzu. Mięso pokroić na dowolne porcje opanierować w przygotowanej panierce i obsmażyć z obu stron. Bób włożyć do garnka podlać bulionem, dodać pokrojony por i seler, posypać majerankiem, oregano solą i pieprzem, na wierzchu położyć obsmażone kawałki mięsa i polać pomidorami z puszki, lekko rozdrobnić przed dodaniem. Dusić ok 40 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...