
200 gr białej fasoli Jaś
200 gr kiełbasy wiejskiej
1 puszka pomidorów z zalewie
1 łyżeczka przyprawy do potraw węgierskich
pół łyżeczki papryki słodkiej mielonej
sól
pieprz
1 łyżeczka cukru
natka pietruszki
pół cebuli
Fasolę namoczyć najlepiej na całą noc. Ugotować do miękkości i odcedzić. Kiełbasę pokroić w drobną kostkę i przysmażyć na 1 łyżce oleju wraz z posiekaną cebulą. Fasolę w garnku zalać pomidorami razem z zalewą i dodać przyrumienioną kiełbasę.Dodać przyprawy. Gotować do odparowania nadmiaru płynu.. Dodać natkę pietruszki podawać z pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.